Arnica Gel 150ml

Κωδ. ARNICA GEL

Gel για την ανακούφιση μυών και αρθρώσεων.
Gel με Άρνικα, Χαμομήλι και Εχινάκεια για την ανακούφιση από ρευματικούς πόνους και από πόνους αρθρώσεων και μυών.
Το ARNICA GEL δεν αλληλεπιδρά με άλλες φαρμακευτικές ουσίες και μπορεί
να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με φαρμακευτική αγωγή.

ICE RELIEF 150ml

Κωδ. ICE RELIEF

Gel με μενθόλη και καμφορά για την ανακούφιση μυών και αρθρώσεων.
Gel για την ανακούφιση του πόνου και των μυών που σχετίζονται με μικρές
κακώσεις.
Το ICE RELIEF δεν αλληλεπιδρά με άλλες φαρμακευτικές ουσίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με φαρμακευτική αγωγή.

COOL SLIM 150ml

Κωδ. COOL SLIM

GEL Αδυνατίσματος για την κοιλιά, τους μηρούς και τα χέρια.
Αποτελεσματικό gel με λιποδιαλυτικές ιδιότητες, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να συσφίγγει τις χαλαρές περιοχές του σώματος και να χαρίζει μία σφιχτή σιλουέτα.
Μην χρησιμοποιείτε αν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

PANTHENOL CREAM 75ml

Κωδ. PANTHENOL

Ενυδατική κρέμα για ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.
Για τη συστηματική ενυδάτωση και την ενίσχυση των λειτουργιών του δέρματος.
Διεγείρει την ανάπλαση των ιστών και την αναζωογόνηση των δερματικών
κυττάρων. Διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες σε περίπτωση εγκαυμάτων, ξηροδερμίας, ραγάδων και γενικά καταπόνησης του δέρματος σε κάθε σημείο του σώματος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση. Εφαρμόστε τοπικά 2-3 φορές την ημέρα.

UREA 10% 75ml

Κωδ. UREA 10%

Ενυδατική κρέμα Ουρίας για γενική και καθημερινή χρήση.
Η κρέμα είναι ιδανική για επιδερμίδες με έντονο πρόβλημα ξηροδερμίας
και αφυδάτωσης από ηλιακή ακτινοβολία, θέρμανση, τριβή χημικά κ.α.
Aυξάνει την ικανότητα του δέρματος ως προς την απορρόφηση και κατακράτηση ύδατος και επιταχύνει τη διαδικασία της κερατόλυσης στο δέρμα και να προχωρήσει σε γρήγορη ανάπλαση.

Τι είναι η ουρία και πότε την χρησιμοποιούμε;

Συχνά ακούμε ότι οι δερματολόγοι προτείνουν σε ανθρώπους με πολύ ξηρές επιδερμίδες την χρήση κρέμας που περιέχει ουρία. Τι είναι όμως αυτή η πολυπόθητη ουρία; Τι προσφέρει στην επιδερμίδα παραπάνω και Πότε την χρησιμοποιούμε;

Αρχικά, η ουρία παράγεται κατά τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και συμμετέχει στο μηχανισμό αποβολής της περίσσειας του αζώτου από τον οργανισμό.

Όσον αφορά την επιδερμίδα όμως, τη συναντάμε, επίσης, και στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, όπου παράγεται μέσω της διάσπασης των πρωτεϊνών του. Αποτελεί ισχυρή υγροσκοπική ουσία καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσική ενυδάτωση, διατηρώντας σταθερή την υγρασία στο δέρμα.

Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό της επιδερμίδας που βοηθά στην διαρκή ενυδάτωση της αλλά και διατήρηση της υγρασίας της.

Πότε χρειαζόμαστε ουρία

Σε πολλές περιπτώσεις είτε σε δερματοπάθειες είτε απλά λόγω ηλικίας το δέρμα γίνεται πολύ ξηρό και πολλές, μάλιστα, φορές απολεπίζεται. Η ψωρίαση, για παράδειγμα, είναι μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις όπου η χρήση κρέμας με ουρία αποτελεί σωτήρια λύση.

Η συγκέντρωση των λεπιών και η έντονη ξηρότητα του δέρματος μπορούν να καταστήσουν δύσκολη την καθημερινότητα ενός ανθρώπου. Γιατί εκτός από το αισθητικό κομμάτι που απασχολεί πολλούς, η ξηρότητα προκαλεί και έντονο κνησμό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά συνιστάται η χρήση κρέμας που περιέχει ουρία . Αναλόγως με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα αλλάζει και η περιεκτικότητα σε ουρία που θα πρέπει η κρέμα να διαθέτει.
Στο εμπόριο υπάρχουν κρέμες με 2%, 5%, 10% ακόμη και 30% περιεκτικότητα σε ουρία.

Η κερατολυτική, μαλακτική, αντιβακτηριακή και ενυδατική δράση που προσφέρει στην κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας την καθιστούν σύμμαχο για ένα ταλαιπωρημένο και πολύ ξηρό δέρμα.

Πιο συγκεκριμένα:

Η κερατολυτική της δράση απομακρύνει τα λέπια.

Η αντιβακτηριακή της δράση δρα σαν ασπίδα στην επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από παράγοντες που μπορούν να την μολύνουν και να την ερεθίσουν παραπάνω.

Ενώ χάρη στην σύνθεση της καταφέρνει να αποτελεί ένα πολύ καλό μαλακτικό παράγοντα που ”εγκλωβίζει” όσο βαθύτερα, καλύτερα και περισσότερο γίνεται την υγρασία στην επιδερμίδα.

Με την χρήση ουρίας το δέρμα αποκτά ξανά την ελαστικότητα του και ενισχύεται ενάντια στους αλλεργιογόνους παράγοντες που μπορούν να επιτείνουν το πρόβλημα και να ερεθίσουν ακόμη περισσότερο μία ευαίσθητη και εύθραυστη επιδερμίδα

GLORIA MED Happyven Fresh 150ml

Κωδ. VEN FRESH

Δερμό-καλλυντικό σκεύασμα που παρασκευάζεται από συστατικά φυτικής
προέλευσης, όπως Melilot, Centella, έλαιο ρυζιού, Alpha-Bisabolol, βιταμίνη Ε, Menthyl Lactate, που δίνουν στο δέρμα των ποδιών άμεση αίσθηση φρεσκάδας, άνεσης και ανακούφισης. Ιδανικό για: Φλεβική ανεπάρκεια, λεμφοίδημα, μετα-τραυματικό οίδημα, σύνδρομο “βαριά & κουρασμένα πόδια”, τόνωση της μικροκυκλοφορίας των επιπολής φλεβών και μετά από σκληροθεραπεία & θεραπεία Laser.

GLORIA MED Happyven Soft 150ml

Κωδ. VEN SOFT

Δερμο-καλλυντικό σκεύασμα που παρασκευάζεται από συστατικά φυτικής
προέλευσης, όπως Centella, μαύρο βατόμουρο, βιταμίνη PP, έλαιο ρυζιού,
Alpha-Bisabolol, βιταμίνη Ε, Menthyl Lactate, που δίνουν στο αποξηραμένο
δέρμα των ποδιών ελαστικότητα και απαλότητα. Ιδανικό για: Φλεβική ανεπάρκεια, σύνδρομο “βαριά & κουρασμένα πόδια”, ειδικό για ξηρό, ευαίσθητο ή λεπτό δέρμα, τόνωση της μικροκυκλοφορίας των επιπολής φλεβών και μετά από σκληροθεραπεία & θεραπεία Laser.