ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Η TONUS ELAST ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα θεωρείται ηγέτης στις χώρες της Βαλτικής στην παραγωγή και ανάπτυξη ιατρικών προϊόντων, κατασκευασμένων από ελαστικό υφαντό & neoprene, με εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες
εγκαταστάσεις παράγονται προϊόντα από άριστης ποιότητας υλικά με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.
Η εταιρία διαθέτοντας καθετοποιημένη παραγωγή, προσφέρει πάνω από 200 κωδικούς προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες παθήσεων και έχει υπό ανάπτυξη συνεχώς νέα προϊόντα που διαθέτει στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Αυχενικό Σύνδρομο

Όταν μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη πάθηση αλλά σε διάφορα συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα, όπως δυσκαμψία, νευραλγία, ζαλάδες, πονοκέφαλος κ.α.

Νάρθηκες – Κολλάρα

Οι αυχενικοί νάρθηκες και κηδεμόνες που υποστηρίζουν τον αυχένα, χωρίζονται σε μαλακούς και σκληρούς και σε γενικές γραμμές προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα και καλά λειτουργικά αποτελέσματα. Τα κολλάρα μπορούν να τοποθετηθούν στο αυχένα περίπου για 15 ημέρες αν είναι δυνατόν 24 ώρες το 24ωρο

This image has an empty alt attribute; its file name is image-218.png

Ιδανικό για τη Συντηρητική Αποκατάσταση σε:
Οξύ Αυχενικό Σύνδρομο – Χρόνιο Αυχενικό Σύνδρομο.
Αυχενοβραχιόνια Ριζιτική Συνδρομή (CRS) – Θλάση Αυχένος.
Κάκωση Αυχένος “Τύπου Μαστιγίου” (WHIPLASH INJURIES).

Αυχενικό κολάρο τύπου Philadelphia Tracheostomy ΜΒ.175 - Roi Medicals

ΜΒ 175

Ιδανικό για τη Συντηρητική Αποκατάσταση σε:
Κήλη Μεσοσπονδυλίου Δίσκου Αυχένος ΒΑΘΜΟΥ ΙΙΙ, IV.
Σταθερό Κάταγμα Πετάλου – Σταθερό Κάταγμα Ινιακού Κονδύλου.
Σταθερό Κάταγμα Πρόσθιου Τόξου, Οπίσθιου Τόξου Άτλαντα.
Σταθερό Κάταγμα Εγκάρσιων Αποφύσεων Άτλαντα.
Σύνδρομο Zυγοαποφυσιακών Αρθρώσεων Αυχένος.
Ιδανικό για τη Μετεγχειρητική Αποκατάσταση σε:
Πρόσθια Αυχενική Σπονδυλοδεσία – Πρόσθια Αυχενική Δισκεκτομή.
Αποσυμπίεση Νευρικών Ριζών με Πεταλεκτομή – Πεταλοπλαστική.

DK 02111
DK 02102
This image has an empty alt attribute; its file name is image-220.png

Η τενοντίτιδα ώμου είναι μία πάθηση που οφείλεται σε φλεγμονή των τενόντων  και αποτελεί μία από τις πιο συχνές αιτίες για την εμφάνιση πόνου στον ώμο.

Η Ρήξη του στροφικού πετάλου ορίζεται η μερική ή πλήρης ρήξη των τενόντων. Η ρήξη αυτή είναι αποτέλεσμα είτε μακροχρόνιας εκφύλισης των τενόντων ή τραυματισμού και μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την κινητικότητα του ώμου, όπως επίσης να οδηγήσει και σε αρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα του ώμου είναι η φθορά των αρθρικών επιφανειών της άρθρωσης του ώμου. Είναι μια εκφυλιστική πάθηση, δηλαδή με την πάροδο της ηλικίας αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισής της.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-364.png

Το λεμφοίδημα οφείλεται σε κατακράτηση λέμφου (υγρού) στους μαλακούς ιστούς. Αποτελεί συνέπεια απόφραξης του λεμφικού συστήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το λεμφοίδημα στους καρκινοπαθείς οφείλεται στις ουλές μετά την χειρουργική αφαίρεση των λεμφαδένων ή μετά την εφαρμογή ακτινοθεραπείας. 
Συνήθως, εμφανίζεται σε περιοχές του σώματος με μεγάλο αριθμό λεμφαδένων (π.χ. μασχάλη, πύελος, βουβωνικές χώρες). 
Όταν αποφράσσονται τα λεμφαγγεία, εμφανίζεται οίδημα στα άνω και κάτω άκρα. Στο πάσχον άκρο αφήνεται εντύπωμα όταν πιεστεί η περιοχή με το δάχτυλο. Εάν το χέρι ή η κνήμη τοποθετείται ψηλά ή χρησιμοποιούνται ελαστικές περιχειρίδες ή κάλτσες, μειώνεται το οίδημα και βελτιώνεται η λεμφική ροή.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-236.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-238.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-240.png

Υπάρχουν 2 είδη επικονδυλίτιδας ανάλογα με το σημείο εμφάνισής της: η έσω, στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα και η έξω, στην εξωτερική πλευρά.

Η έξω επικονδυλίτιδα που είναι συχνότερη από την έσω, είναι τενοντίτιδα ή τενοντοπάθεια (φλεγμονή –εκφύλιση των τενόντων). Είναι γνωστή και ως αγκώνας των τενιστών (tennis elbow). Ο πόνος ξεκινά από τον τένοντα στην εξωτερική πλευρά του αγκώνα και μπορεί να εκτείνεται στο αντιβράχιο έως και τον καρπό.

Η έσω επικονδυλίτιδα είναι τενοντίτιδα των μυών που κάμπτουν τον καρπό και στρίβουν το αντιβράχιο προς τα έσω (πρηνισμός) και εκφύονται στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα. Είναι γνωστή και ως αγκώνας του γκόλφερ (golfer’s elbow). Η φλεγμονή εντοπίζεται στην έκφυση των τενόντων από τον επικόνδυλο στην έσω πλευρά του αγκώνα.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-268.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-215.png

Φάκελος πλήρους ακινητοποίησης ώμου βραχίονα του οίκου TONUS ELAST

 Χαρακτηριστικά

Κατασκευή από μαλακό, αφρώδες υλικό (foam) Ρυθμιζόμενες τιράντες ανάρτησης χειρός Αυτοκόλλητη εγκάρσια θωρακική φάσα πλήρους ακινητοποίησης ώμου και βραχίονα.  Στήριξη του αγκώνος σε κάμψη 90°  Αμφιδέξιος

 Ενδείξεις

Μετεγχειρητική αποκατάσταση σε εξάρθρωμα ώμου. Κατάλληλος για εξάρθρωμα στερνοκλειδικής άρθρωσης. Υποκεφαλικό κάταγμα βραχιονίου. Κάταγμα ελάσσονος βραχιονίου.

DK 02151

Η τενοντίτιδα de Quervain είναι μια φλεγμονή των τενόντων του πρώτου ραχιαίου διαμερίσματος στην περιοχή του καρπού. Η κυριότερη αιτία της φλεγμονής είναι η υπερβολική χρήση του αντίχειρα

This image has an empty alt attribute; its file name is image-222.png

Το Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι η πίεση του μέσου νεύρου στην περιοχή του καρπού, κατά την είσοδό του στην παλάμη. Το νεύρο βρίσκεται μεταξύ 9 τενόντων και καλύπτεται από ένα σύνδεσμο. Πιθανές συνέπειες είναι το μούδιασμα στα δάχτυλα, ο πόνος στην παλάμη και η μυϊκή αδυναμία του χεριού. Στην αρχή τα συμπτώματα είναι σχετικά ήπια και εμφανίζονται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου και για το λόγο αυτό δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία από τους ασθενείς

WM 051213
WM 051212

Ο τρόπος που στεκόμαστε, καθόμαστε, περπατάμε ή ακόμη και κοιμόμαστε, είναι στοιχεία της στάσης του σώματος. Η στάση του σώματος είναι μια από τις πιο παραβλεφθείσες πτυχές της υγείας μας, που όμως μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόνο της πλάτης και του αυχένα μας. Ένας Υποστηρικτής Πλάτης είναι ένα Ιατροτεχνολογικό προϊόν που φοράμε για να βελτιώσουμε την ευθυγράμμιση του σώματός μας.

Αν εργαζόμαστε πολλές ώρες σε ένα γραφείο ή ασχολούμαστε με δραστηριότητες που επηρεάζουν τη στάση του σώματος, το σώμα χάνει την ελαστικότητα και ευκαμψία των μυών και η στάση μας με το χρόνο επιδεινώνεται. Οι ώμοι μας έρχονται μπροστά και το σώμα μας χάνει την σωστή ευθυγράμμιση. Τα αποτελέσματα της κακής <<κορμοστασιάς >>μπορεί να κυμαίνονται από τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη, έως την κακή κυκλοφορία και τη μείωση της ενέργειας.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-243.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-245.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-247.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-249.png

Μαξιλάρι Σφήνα Στήριξης και Ανύψωσης – 08-2-017

Μαξιλάρι Σφήνα Στήριξης και Ανύψωσης - 08-2-017

Κωδικός προϊόντος: 08-2-017

Χαρακτηριστικά

 • Κατασκευή από υψηλής πυκνότητας “Foam”
 • Ιδανικό για την ανύψωση της πλάτης και των κάτω άκρων
 • Ο επικλινής σχεδιασµός βελτιώνει προοδευτικά τα προβλήµατα της αναπνοής, ενώ µειώνει ταυτόχρονα το άλγος του αυχένα, της µέσης ή των κάτω άκρων
 • Αφαιρούµενο κάλυµµα µε φερµουάρ
 • Χρώµα µπλε
 • ∆ιαστάσεις: 60 (Μ) x 60 (Π) x 30,5cm (Υ)
This image has an empty alt attribute; its file name is image-110.png

Πόνος στη Μέση

Οι Υποστηρικτές – Διορθωτές Στάσης λειτουργούν για να βελτιώσουν την ευθυγράμμιση του σώματος, βοηθώντας ταυτόχρονα τον οργανισμό να ενισχύσει τους μύες της πλάτης και να βελτιώσει την ευελιξία τους.

Η οξεία οσφυαλγία περιγράφεται σαν ένας οξύς πόνος στο κάτω μέρος της μέσης που δεν επιτρέπει σχεδόν καμία κίνηση και είναι συχνή σε νεαρούς ενήλικες. Βέβαια, η οσφυαλγία μπορεί να είναι και χρόνια ή και υποτροπιάζουσα, με πιθανή αντανάκλαση του πόνου στο πίσω μέρος του μηρού μέχρι το γόνατο. Μια απλή μυαλγία περιγράφεται με πόνο στα μαλακά μόρια που εκδηλώνεται κυρίως μετά από επίπονη άσκηση του μυός ή τραυματικό σοκ που συχνά συνοδεύεται από αιμάτωμα.

Αίτια

Οι αιτιολογίες είναι ποικίλες: απλός τραυματισμός λόγω απότομης μυϊκής σύσπασης μετά από άθληση, απότομη ασύμμετρη κίνηση ή επίπονη εργασία με βάρη, δυσλειτουργία άρθρωσης στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης λόγω φλεγμονής ή οστεοπόρωσης και φυσικά, στη χειρότερη περίπτωση, μεταστατικός όγκος.

Οι οσφυαλγίες και οι μυαλγίες έχουν συνήθως πολύ κοινότυπα συμπτώματα, αλλά προσοχή, μπορεί να κρύβουν και μία σοβαρή κατάσταση!

Αντιμετώπιση

Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε τον φαρμακοποιό σας και εκείνος να σας παρουσιάσει τις διαθέσιμες επιλογές σας, ανάλογα με την περίπτωσή σας. Εάν οι πόνοι συνεχίζονται μετά από 48 ώρες, παρά την αγωγή που σας πρότεινε ο φαρμακοποιός σας, πιθανώς να χρειάζεται να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ζώνες οσφύος

Η ζώνη οσφύος βοηθά στη διατήρηση της οσφυϊκής μοίρας της ράχης σε μια σταθερή θέση, σε περίπτωση έντονου και συνεχούς πόνου, ενώ παράλληλα περιορίζει τις απότομες κινήσεις και την επίπονη στάση του σώματος.

Ανακουφίζουν την οσφυϊκή περιοχή και ξεκουράζουν το μυϊκό σύστημα.

Σταθεροποιούν μηχανικά την πλάτη.

Μεγεθύνουν το σπονδυλικό σωλήνα.

Διαμοιράζουν αρμονικά το φορτίο μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων.

Έχουν αναλγητική επίδραση μέσω της ρύθμισης της θερμοκρασίας

Μετά από ένα επεισόδιο οσφυαλγίας, φορώντας ζώνη οσφυϊκής υποστήριξης, αυξάνεται το επίπεδο εγρήγορσης και αποτρέπονται οι λανθασμένες – απότομες κινήσεις

Η κατάλληλη ζώνη οσφυϊκής υποστήριξης επιτρέπει τη συνέχεια των καθημερινών δραστηριοτήτων

Κατάλληλες μετά από  θλάσεις ή κακώσεις πλευρών, ισχιαλγία, οσφυαλγία. Ανατομική κατασκευή για καλύτερη εφαρμογή στις καμπύλες του σώματος. Προσφέρουν άνεση σε καθιστή θέση αλλά και κατά την κίνηση. Οι ζώνες είναι διαθέσιμες  με 4 οπίσθιες εύκαμπτες μεταλλικές μπανέλες καθώς και με πλαϊνές δέστρες για ρυθμιζόμενη πίεση στην περιοχή ΟΜΣΣ προσφέροντας  τη μέγιστη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης

Για καλύτερη συγκράτηση και εφαρμογή, υπολογίστε περίπου 10% μικρότερο μήκος ζώνης από τη μέτρηση της μέσης

DK 03224
DK 03324

This image has an empty alt attribute; its file name is image-259.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-261.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-263.pngEιδικά σχεδιασμένη ζώνη για να στηρίζει  τη μέση και να ξεκουράζει τη σπονδυλική στήλη, βοηθώντας τους μύες να χαλαρώσουν. Αγκαλιάζει τη μέση χαρίζοντας ασφάλεια και άνεση σε κάθε  δραστηριότητα. Η τοπική αιμάτωση αντιμετωπίζει άμεσα την οσφυαλγία

Μαξιλάρια Μέσης – Οσφύος

Μαξιλάρι Μέσης Full Roll Cushion – 08-2-018

Μαξιλάρι Μέσης Full Roll Cushion - 08-2-018

Κωδικός προϊόντος: 08-2-018

Το Μαξιλάρι Μέσης Full Roll Cushion 08-2-018 της Vita Orthopeadics τοποθετείται σε σημεία επιλογής στο κάθισμα, χάρη στον ελαστικό ιμάντα στερέωσης που διαθέτει. Σε σχήμα ρολλό κατάλληλο για την μέση, τον αυχένα και οποιοδήποτε μέρος του σώματος χρειάζεται υποστήριξη.

Χαρακτηριστικά:

 • Κατασκευή από υψηλής πυκνότητας “PU Foam”.
 • Είναι ελαφρύ και εύκολο στην εφαρμογή.
 • Στηρίζει τη μέση σε σωστή θέση.
 • Ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη.
 • Η επένδυση αφαιρείται εύκολα και πλένεται.
 • Χρώμα μπλε.

Διαστάσεις:

 • Διάμετρος: 10cm
 • Μήκος: 28 cm

Μαξιλάρι Μέσης Durable Lumbar Cushion – 08-2-014

Μαξιλάρι Μέσης Durable Lumbar Cushion - 08-2-014

Κωδικός προϊόντος: 08-2-014

Το Μαξιλάρι Υποστήριγμα Μέσης Durable Lumbar Cushion έχει ανατομικό σχεδιασμό και βελτιώνει την οσφυαλγία αλλά και μειώνει το μυϊκό άλγος.

Xαρακτηριστικά:

 • Ανατοµικός σχεδιασµός για την τέλεια υποστήριξη της οφυϊκής µοίρας.
 • Βελτιώνει την οσφυαλγία και µειώνει το µυϊκό άλγος.
 • Κατασκευασµένο από διαµορφωµένο, υψηλής πυκνότητας, “PU Foam”
 • Με λεπτή υποαλλεργική επένδυση η οποία αφαιρείται και πλένεται.
 • Χρώµα: Μπλε

Διαστάσεις:

 • Μήκος: 36 cm
 • Πλάτος: 33 cm
 • Ύψος: 13 cm

Στήριγμα Πλάτης Τύπου “ΒUCKET” – 08-2-022

Στήριγμα Πλάτης Τύπου “ΒUCKET” - 08-2-022

Κωδικός προϊόντος: 08-2-022

Το Στήριγμα Πλάτης Τύπου “ΒUCKET” είναι ένα µαξιλάρι πλάτης από ελαστική βισκόζη.

Χαρακτηριστικά & Λειτουργίες:

 • Σχεδιασµένο να υποστηρίζει εργονοµικά την οσφυϊκή µοίρα.
 • Μειώνει την καταπόνηση και βελτιώνει τη στάση της σπονδυλικής στήλης, χάρη στα δύο ρυθµιζόµενα πλαϊνά µαξιλάρια.
 • Είναι κατασκευσµένα από “Memory Foam” υλικό.

Διαστάσεις:

 • Mήκος: 44cm
 • Πλάτος: 44cm
 • Ύψος: 8cm

Ανατομική Κατασκευή από πλεκτό βαμβακερό, μάλλινο και ελαστικό ύφασμα. Για ήπιας μορφής κακώσεις, αρθρίτιδες, οίδημα, με ισοθερμικές ιδιότητες. Η επίδεση αποτελεί την πιο αποτελεσματική, άμεση, μη επεμβατική αντιμετώπιση και πρόληψη τραυματισμών, πόνου, θλάσης ή φλεγμονής. Προστατεύει από τραυματισμούς στην άθληση και προσδίδει ευκολία και άνεση στην κίνηση

Επιγονατίδες


Επιγονατίδες για την ενίσχυση της στήριξης στο γόνατο εξαιτίας τραυματισμού ή μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Προσφέρουν συμπίεση για τη μείωση του οιδήματος και του πόνου, κρατώντας παράλληλα τον κηδεμόνα στη θέση του ακόμη και κατά τη διάρκεια έντονης δραστηριότητας.
Κατασκευασμένες από λεπτό υλικό, σχεδιασμένο να αναπνέει
Διαθέσιμες σε ποικιλία στηριγμάτων, προσφέροντας από την ελάχιστη προστασία (απλές) μέχρι neoprene με ή χωρίς μπανέλες για μεγαλύτερη προστασία.
Είναι κατάλληλες για αποκατάσταση μετά από ρήξη πρόσθιου ή οπίσθιου χιαστού, σχισμένο χόνδρο στο γόνατο, διάστρεμμα έσω συνδέσμου, αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-211.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-233.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-231.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-229.png

This image has an empty alt attribute; its file name is image-227.png

Το ύφασμα του νεοπρενίου διατηρεί τη θερμότητα, ενώ παρέχει υποστήριξη με συμπίεση

Ιδανικές για ελαφρά ή μέτρια καταπόνηση του γόνατου, εξαρθρώσεις επιγονατίδας, επιγονατιδικό τένοντα, πρησμένα γόνατα, γόνατο του δρομέα και αστάθεια της επιγονατίδας.

Νάρθηκας ακινητοποίησης γόνατος 55CM WM111166

Νάρθηκας ακινητοποίησης γόνατος 55CM WM111166

Κωδικός προϊόντος: WM 111166

Το προϊόν ακινητοποιητής γόνατος προσφέρει πλήρη ακινητοποίηση γόνατος και είναι κατασκευασμένο από αντιαλλεργικό και αντιεφιδρωτικό ύφασμα FOAM. Διαθέτει πετστετέ επένδυση εσωτερικά, για μεγαλύτερη άνεση ενώ εξωτερικά διαθέτει τρεις (3) προσθαφαιρούμενες μπανέλες. Η σταθεροποίηση επιτυγχάνεται με έξι (6) δεσίματα από Velcro, αντίθετης κατεύθυνσης για την καλύτερη σταθεροποίηση και εφαρμογή. Το προϊόν διατίθεται σε μήκη των 40, 45, 50, 55, 65 και 75 εκατοστών. Πλένεται στο χέρι σε χαμηλές θερμοκρασίες 30 ° C. 

Το προϊόν ενδείκνυται για αγωγή σε: Σταθερά Απαρεκτόπιστα κατάγματα επιγονατίδας, Εξαρθρήματα επιγονατίδων, Ρήξη επιγονατιδικού τένοντα, Τραυματισμό συνδέσμων ACL, PCL, Μερική Ρήξη Επιγονατιδικού συνδέσμου. 

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Κοινό Μέγεθος

Διάστρεμμα αστραγάλου – Ankle sprain

Το διάστρεμμα της ποδοκνημικής (ankle sprain) είναι μια από τις συχνότερες κακώσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην καθημερινή ζωή. Σε μια ατυχή στιγμή (αναπάντεχο σκαλοπάτι, λακκούβα, ξαφνική ολισθηρότητα κλπ.), το πόδι μας μπορεί να <γυρίσει> απότομα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι πλάγιοι σύνδεσμοι της ποδοκνημικής.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων το πόδι γυρίζει <προς τα μέσα> και αν ρίξουμε μια ματιά στην ανατομία της περιοχής θα καταλάβουμε το γιατί: το εξωτερικό κόκκαλο, η περόνη (fibula), είναι πιο μακρύ από το εσωτερικό, την κνήμη (tibia), με αποτέλεσμα το εσωτερικό σφυρό/αστράγαλος (medial malleolus) να βρίσκεται πιο ψηλά από το εξωτερικό (lateral malleolus). Μπορείτε να το ψηλαφήσετε αυτό και στην δική σας ποδοκνημική.

Γι’ αυτό είναι ευκολότερο να στρίψει το πόδι προς τα μέσα, μια κίνηση που ονομάζουμε υπτιασμό (supination). Αντίθετα στην περίπτωση που το πόδι πιεστεί προς τα έξω (κίνηση πρηνισμού – pronation) το μακρύτερο έξω σφυρό το συγκρατεί και αποφεύγεται το διάστρεμμα. Βέβαια, αν η δύναμη είναι πολύ μεγάλη, το έξω σφυρό θα σπάσει (κάταγμα – fracture).

Στο κλασικό διάστρεμμα οι σύνδεσμοι οι οποίοι παθαίνουν ρήξη είναι λοιπόν στην έξω πλευρά της ποδοκνημικής και είναι τρεις: μπροστά είναι ο πρόσθιος αστραγαλοπερονιαίος (anterior talofibular lig.), στο κέντρο είναι ο πτερνοπερονιαίος (calcaneofibular lig.) ενώ πίσω είναι ο οπίσθιος αστραγαλοπερονιαίος (posterior talofibular ligament)

Στα ελαφρά διαστρέμματα έχουμε ρήξη μόνο του πρόσθιου συνδέσμου ενώ στα βαρύτερα υπάρχει ρήξη του προσθίου αστραγαλοπερονιαίου αλλά και του πτερνοπερονιαίου. Ο οπίσθιος αστραγαλοπερονιαίος σπάνια εμφανίζει ρήξη.

diastr2
This image has an empty alt attribute; its file name is image-213.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-225.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-256-1024x52.png

Νάρθηκες Ποδοκνημικής

WM 121211

diastr4

Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πλαστικό υλικό υψηλής ποιότητας και αντοχής. Διαθέτει ρυθμιζόμενους αυτοκόλλητους ιμάντες που τον καθιστούν κοινού μεγέθους.

Διαθέτει πελματιαία ρυθμιζόμενη υποδοχή ενώ στο εσωτερικό του αποτελείτε από δύο πλάγια επιθέματα με αέρα και GEL που πραγματοποιούν κρύοθεραπεία.

Ο νάρθηκας επιτρέπει τις εξής κινήσεις της ποδοκνημικής α) την Κάμψη β) την Έκταση. (αποτρέπει τις στροφικές κινήσεις)

Τοποθέτηση: Εφαρμόζεται εύκολα εντός του αθλητικού υποδήματος. Βοηθά στην μείωση του οιδήματος, λόγω  των επιθεμάτων αέρα και GEL.

Το προϊόν ενδείκνυται για αγωγή σε: για Mετατραυματική αποκατάσταση, Διάστρεμμα Σφυρών Ποδοκνημικής τύπου ΙΙ, Κακώσεις, Παθήσεις Τενόντων, Συνδέσμων τύπου ΙΙ. Τελική Φάση αποθεραπείας σε Κατάγματα Σφυρών, Αστραγάλου. Μετεγχειρητική θεραπευτική Συνδεσμική αποκατάσταση.

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Κοινό Μέγεθος  

Θερμοπλαστικός νάρθηκας ποδοκνημικής ”AFO” έσω υποδήματος WM 121111

Θερμοπλαστικός νάρθηκας ποδοκνημικής ''AFO'' έσω υποδήματος WM 121111

Κωδικός προϊόντος:  WM 121111 3111

Το προϊόν νάρθηκας ποδοκνημικής έσω υποδήματος “AFO”, είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό. Το βάρος του νάρθηκα είναι αρκετά μικρό. Διαθέτει 3 δεσίματα Velcro 1) στο μετατάρσιο, 2) στον αστράγαλο και 3) στην κνήμη. Στο ύψος της κνήμης διαθέτει εσωτερικά μαλακά μαξιλαράκια επενδεδυµένα με αντιαλλεργικό, αντιεφιδρωτικό υλικό. Ο νάρθηκας είναι κατασκευασμένος για να μπαίνει μέσα στα υποδήματα. Η διαμόρφωση του στο μήκος του πέλματος γίνεται εύκολα, κόβοντάς τον στο περίγραμμα του πέλματος. 

Το προϊόν ενδείκνυται για αγωγή σε: χαλαρή πάρεση – υποποδία, στήριξη του άκρου πόδα, πτώση ποδοκνημικής.

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: από το μέγεθος του υποδήματος.

Small: 35-37
Medium: 38-40
Large: 41-44

Αριστερό – Δεξί

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Σταθερός – Κοντός WM 121218

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Σταθερός - Κοντός WM 121218

Κωδικός προϊόντος:  WM 121218 300

Ειδική επένδυση εσωτερικά από ύφασμα αντιεφιδρωτικό, πορώδες, αντιαλλεργικό, αεριζόμενο. Ιμάντες σταθεροποίησης με Velcro. Πλαινές μπανέλες αλουμινίου για στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα. Συγκράτηση της επένδυσης με Velcro. Αντιολισθητική σόλα, ειδικής σχεδίασης για φυσικό βάδισμα ακόμα και όταν στρέφει ο ασθενής το πέλμα του εξωτερικά.  

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:  

 • Εσωτερική επένδυση από ύφασμα.  
 • Ιμάντες σταθεροποίησης velcro που ρυθμίζονται σε κάθε επιθυμιτό ύψος για καλύτερη σταθερότητα  
 • Πλαϊνή στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα με μπανέλες αλουμινίου για μείωση του βάρους του νάρθηκα.

Το προϊόν ενδείκνυται για: Συντηρητική αγωγή σε: σε σταθερό κάταγμα βάση 5ου μετατάρσιου, Εγκάρσιο κάταγμα βάση 5ου μετατάρσιου τύπου JONES, Κατάγματα μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων, Κατάγμα οστών ταρσού, Τενοντίτιδα περονιαίων. Μετεγχειρητική αγωγή σε: Κάταγματα οστών των μεταταρσίων, Κάταγμα ταρσού, Κάταγμα αστραγάλου, Κάταγμα πτέρνας, Τενοντομεταθέσεις – Τενοντομεταφορές

Μεγεθολόγιο
SmallMediumLarge
36-3940-4344-46

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Σταθερός – Ψηλός WM 121217

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Σταθερός - Ψηλός WM 121217

Κωδικός προϊόντος:  WM 121217 300

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) με σταθερή γωνία – ψηλή – HIGH WALKER – ελαφριού βάρους. Διαθέτει ειδική επένδυση εσωτερικά από ύφασμα αντιεφιδρωτικό, πορώδες, αντιαλλεργικό, αεριζόμενο. Ιμάντες σταθεροποίησης με Velcro. Πλαινές μπανέλες αλουμινίου για στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα και για την συγκράτηση της επένδυσης με Velcro.

Για την αύξηση της σταθερότητας του ασθενή ο Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) με βαλβίδα αέρα, γωνιόμετρο ψηλή, διαθέτει αντιολισθητική σόλα, ειδικής σχεδίασης για φυσικό βάδισμα ακόμα και όταν στρέφει ο ασθενής το πέλμα του εξωτερικά.  

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:  

 • Εσωτερική επένδυση από ύφασμα. 
 • Ιμάντες σταθεροποίησης velcro που ρυθμίζονται σε κάθε επιθυμιτό ύψος για καλύτερη σταθερότητα  
 • Πλαϊνή στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα με μπανέλες αλουμινίου για μείωση του βάρους του νάρθηκα.


Το προϊόν ενδείκνυται για: Σταθερό απαρεκτόπιστο κάταγμα περόνης, Απαρεκτόπιστο κάταγμα έσω σφυρού, Απαρεκτόπιστο κάταγμα αμφισφύριο, Σταθερό κάταγμα τροχιλίας κεφαλής αστραγάλου,Ρήξη κνημοπερονιαίου συνδέσμου. Μετεγχειρητική αγωγή σε :  Κάταγμα περόνης, Κάταγμα έσω σφυρού, Κάταγματα αμφισφύριο, Συρραφές συνδέσμου,Ρήξη μεσοστιαίου υμένα κνήμης.

Μεγεθολόγιο
SmallMediumLarge
36-3940-4344-46

Νάρθηκας ανάπαυσης άκρου ποδός Foot Guard / Night Splint WM 121115

Νάρθηκας ανάπαυσης άκρου ποδός Foot Guard / Night Splint WM 121115

Κωδικός προϊόντος:  WM 121115 302

Το προϊόν Νάρθηκας Ανάπαυσης άκρου ποδός από θερμοπλαστικό υλικό και πλαίσιο στήριξης (90°),είναι κατασκευασμένος από ελαφρύ υλικό για χαμηλό βάρος. Εσωτερικά ο Νάρθηκας ΠΚΔ από Θερμοπλαστικό υλικό και πλαίσιο στήριξης (90°) διαθέτει αεριζόμενη αντιαλλεργική αντιεφιδρωτική βαμβακερή επένδυση. Η στήριξη και η σταθεροποίηση του γίνεται με τρείς (3) αυτοκόλλητους ιμάντες από Velcro. Στην βάση του νάρθηκα της ΚΠΔ, προσαρμόζεται πλαίσιο σχήματος “Τ”, η οποία διατηρεί την ποδοκνημική του ασθενή σε ουδέτερη θέση και περιορίζει την έσω και έξω στροφή της. 

Νάρθηκας ανάπαυσης άκρου ποδός Foot Guard / Night Splint WM 121115

Το προϊόν ενδείκνυται για αγωγή σε: Χαλαρή παράλυση, Πτώση άκρου ποδός και διατήρηση σε ουδέτερη θέση 

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Νούμερο υποδήματος

Small: 35-37
Medium: 38-40
Large: 41-44

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα – Σταθερός – Κοντός WM 121219

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Σταθερός - Κοντός WM 121219

Κωδικός προϊόντος:  WM 121219 300

Ειδική επένδυση εσωτερικά από ύφασμα αντιεφιδρωτικό, πορώδες, αντιαλλεργικό, αεριζόμενο. Ιμάντες σταθεροποίησης με Velcro. Πλαινές μπανέλες αλουμινίου για στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα. Συγκράτηση της επένδυσης με Velcro. Στο  ύψος της κνήμης διαθέτει ειδικό κομβίο συμπιέσης για τους αεροθαλάμους. Ενώ απο κάτω διαθέτη βαλβίδα για να ξεφουσκώνουν οι αεροθάλαμοι.

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Σταθερός - Κοντός WM 121219


Αντιολισθητική σόλα, ειδικής σχεδίασης για φυσικό βάδισμα ακόμα και όταν στρέφει ο ασθενής το πέλμα του εξωτερικά.  Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:  – Εσωτερική επένδυση από ύφασμα.  – Ιμάντες σταθεροποίησης velcro που ρυθμίζονται σε κάθε επιθυμιτό ύψος για καλύτερη σταθερότητα  – Πλαϊνή στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα με μπανέλες αλουμινίου για μείωση του βάρους του νάρθηκα.

Το προϊόν ενδείκνυται για: Συντηρητική αγωγή σε: σε σταθερό κάταγμα βάση 5ου μετατάρσιου, Εγκάρσιο κάταγμα βάση 5ου μετατάρσιου τύπου JONES, Κατάγματα μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων, Κατάγμα οστών ταρσού, Τενοντίτιδα περονιαίων. Μετεγχειρητική αγωγή σε: Κάταγματα οστών των μεταταρσίων, Κάταγμα ταρσού, Κάταγμα αστραγάλου, Κάταγμα πτέρνας, Τενοντομεταθέσεις – Τενοντομεταφορές.

Μεγεθολόγιο
SmallMediumLarge
36-3940-4344-46

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα – Σταθερός – Ψηλός WM 121216

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Σταθερός - Ψηλός WM 121216

Κωδικός προϊόντος:  WM 121216 300

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) με σταθερή γωνία – ψηλή – AIR HIGH WALKER – ελαφριού βάρους. Διαθέτει ειδική επένδυση εσωτερικά από ύφασμα αντιεφιδρωτικό, πορώδες, αντιαλλεργικό, αεριζόμενο. Ιμάντες σταθεροποίησης με Velcro. Πλαινές μπανέλες αλουμινίου για στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα και για την συγκράτηση της επένδυσης με Velcro. Στο  ύψος της κνήμης διαθέτει ειδικό κομβίο συμπιέσης για τους αεροθαλάμους. Ενώ απο κάτω διαθέτη βαλβίδα για να ξεφουσκώνουν οι αεροθάλαμοι.

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Σταθερός - Ψηλός WM 121216
Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Σταθερός - Ψηλός WM 121216

Για την αύξηση της σταθερότητας του ασθενή ο Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) με βαλβίδα αέρα, γωνιόμετρο ψηλή, διαθέτει αντιολισθητική σόλα, ειδικής σχεδίασης για φυσικό βάδισμα ακόμα και όταν στρέφει ο ασθενής το πέλμα του εξωτερικά.  

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:  

 • Εσωτερική επένδυση από ύφασμα. 
 • Ιμάντες σταθεροποίησης velcro που ρυθμίζονται σε κάθε επιθυμιτό ύψος για καλύτερη σταθερότητα  
 • Πλαϊνή στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα με μπανέλες αλουμινίου για μείωση του βάρους του νάρθηκα.


Το προϊόν ενδείκνυται για: Σταθερό απαρεκτόπιστο κάταγμα περόνης, Απαρεκτόπιστο κάταγμα έσω σφυρού, Απαρεκτόπιστο κάταγμα αμφισφύριο, Σταθερό κάταγμα τροχιλίας κεφαλής αστραγάλου,Ρήξη κνημοπερονιαίου συνδέσμου. Μετεγχειρητική αγωγή σε :  Κάταγμα περόνης, Κάταγμα έσω σφυρού, Κάταγματα αμφισφύριο, Συρραφές συνδέσμου,Ρήξη μεσοστιαίου υμένα κνήμης.

Μεγεθολόγιο
SmallMediumLarge
36-3940-4344-46

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα – Γωνιόμετρο – Ψηλός WM 121214

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Γωνιόμετρο - Ψηλός WM 121214

Κωδικός προϊόντος:  WM 121214 300

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) με βαλβίδα αέρα, γωνιόμετρο ψηλή – AIR ROM HIGH WALKER – ελαφριού βάρους. Διαθέτει ειδική επένδυση εσωτερικά από ύφασμα αντιεφιδρωτικό, πορώδες, αντιαλλεργικό, αεριζόμενο. Ιμάντες σταθεροποίησης με Velcro. Πλαινές μπανέλες αλουμινίου για στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα και για την συγκράτηση της επένδυσης με Velcro. Στο  ύψος της κνήμης διαθέτει ειδικό κομβίο συμπιέσης για τους αεροθαλάμους. Ενώ απο κάτω διαθέτη βαλβίδα για να ξεφουσκώνουν οι αεροθάλαμοι.

Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) Με Αέρα - Γωνιόμετρο - Ψηλός WM 121214

Για την αύξηση της σταθερότητας του ασθενή ο Νάρθηκας Ποδοκνημικής (Μπότα) με βαλβίδα αέρα, γωνιόμετρο ψηλή, διαθέτει αντιολισθητική σόλα, ειδικής σχεδίασης για φυσικό βάδισμα ακόμα και όταν στρέφει ο ασθενής το πέλμα του εξωτερικά.  

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:  

 • Εσωτερική επένδυση από ύφασμα. 
 • Ιμάντες σταθεροποίησης velcro που ρυθμίζονται σε κάθε επιθυμιτό ύψος για καλύτερη σταθερότητα  
 • Πλαϊνή στήριξη και συγκράτηση του νάρθηκα με μπανέλες αλουμινίου για μείωση του βάρους του νάρθηκα.


Το προϊόν ενδείκνυται για: Σταθερό απαρεκτόπιστο κάταγμα περόνης, Απαρεκτόπιστο κάταγμα έσω σφυρού, Απαρεκτόπιστο κάταγμα αμφισφύριο, Σταθερό κάταγμα τροχιλίας κεφαλής αστραγάλου,Ρήξη κνημοπερονιαίου συνδέσμου. Μετεγχειρητική αγωγή σε :  Κάταγμα περόνης, Κάταγμα έσω σφυρού, Κάταγματα αμφισφύριο, Συρραφές συνδέσμου, Ρήξη μεσοστιαίου υμένα κνήμης.

Μεγεθολόγιο
SmallMediumLarge
36-3940-4344-46
This image has an empty alt attribute; its file name is image-256-1024x52.png

Νάρθηκες Δακτύλων Ποδιού – Κότσι

Διαχωριστικό δακτύλων gel “SHARK FIN” – 07-2-009

Διαχωριστικό δακτύλων gel "SHARK FIN" - 07-2-009

Κωδικός προϊόντος: 07-2-009

Κατασκευή από πολυμερές gel υψηλής ποιότητος. Ο ανατομικός σχεδιασμός του επιτρέπει την εφαρμογή σε όλα τα δάκτυλα, αναλόγως μεγέθους. Μειώνει την τριβή και τον ερεθισμό στη πάσχουσα περιοχή. Ενυδατώνει το δέρμα ανάμεσα στα δάκτυλα.

Συσκευασία: Δύο τεμαχίων

Μέγεθος: Small – Medium – Large

Νάρθηκας για κότσι μεγάλου δακτύλου Hallux Valgus – Ημέρας STANDARD WM 131145

Νάρθηκας για κότσι μεγάλου δακτύλου Hallux Valgus – Ημέρας STANDARD WM 131145

Κωδικός προϊόντος: WM 131145

Νάρθηκας ημέρας Ηallux Valgus, κατασκευασμένος από μαλακό ύφασμα. Σταθεροποιείται με δύο ελαστικους ιμάντες, οι οποίες κλείνουν με αυτοκόλλητο velcro. Κατάλληλος για καθημερινή χρήση & εφαρμογή εντός των υποδημάτων. Έχει ανατομικό σχεδιασμό και διατίθεται ανά τεμάχιο σε γρκί με μαύρες βούλες. 

Το προϊόν ενδείκνυται για αγωγή σε: Ιδανικό στη βλαισότητα μέγα δακτύλου, Εξάρθρημα μέγα δακτύλου 

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Νούμερο υποδήματος

This image has an empty alt attribute; its file name is image-256-1024x52.png

Μετεγχειρητικό υπόδημα – γύψου – Post OP shoe WM 131143

Μετεγχειρητικό υπόδημα - γύψου - Post OP shoe WM 131143

Κωδικός προϊόντος: WM 131143 301

Το προϊόν Παπουτσι γύψου – post op κατασκευασμένο από ύφασμα, plastazote και 3 ιμάντες Velcro. Βοηθάει κατά την βάδιση του ασθενή. Η κατασκευή του βοηθάει στην απορροφιση κραδασμών. Η σόλα του υποδήματος είναι αντιολισθητική και άκαπτη. 

Το προϊόν ενδείκνυται σε: μετεχγειρητική αγωγή σε νεύρωμα MORTON, Hallux Rigidus, Οστεοτομίες μεταταρσίων, μετεγχειρητικά σφυροδακτυλίας, Μεγάλο Δάκτυλο Hallux Valgus. 

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Νούμερο υποδήματος

Small: 35-37
Medium: 38-40
Large: 41-44
X-Large: 44-46

This image has an empty alt attribute; its file name is image-256-1024x52.png

WM 171210

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ

Πατερίτσες – Βακτηρίες

Πατερίτσες μασχάλης – WM 201193

Πατερίτσες μασχάλης - WM 201193

Κωδικός προϊόντος:  WM 201193 302

Το προϊόν Βακτηρίες Μασχάλης Αλουμινίου ρυθμίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού ασφαλείας στο ύψος τους. Διαθέτουν μαλακές πλαστικές λαβές & πλαστικά υπομασχάλια. Με αντιολισθητικά λάστιχα ασφαλείας για μέγιστη σταθερότητα Διατίθενται σε 3 μεγέθη με βάση το ύψος του ασθενη.

Τιμή πώλησης ανα τεμαχίο!

Το προϊόν ενδείκνυται για αγωγή σε: παθήσεις που απαιτείται υποστήριξη του ασθενή κατα την κίνηση ή την στάση

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Συνολική απόσταση από το έδαφος μέχρι, τρία δάκτυλα (οριζοντίος) κάτω από την μασχάλη του ασθενή

Small: 102-122
Medium: 115-135
Large: 130-150

Βακτηρία αγκώνος STANDARD – WM 201192

Βακτηρία αγκώνος STANDARD - WM 201192

Κωδικός προϊόντος: WM 201192

Το προϊόν βακτηρία αγκώνος αλουμινίου ανοιχτού βραχίονα διαθέτει ειδική εργονομική λαβή καρπού και βραχίονα.

Ο χρήστης  έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει το ύψος της χειρολαβής με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Το ύψος της χειρολαβής είναι μεταξύ 73 – 96 cm, ενώ το συνολικό της ύψος είναι από 94-117cm. 

Διαθέτει επιπλέον αντιολισθητικά υποπόδια και ανακλαστήρα στη χειρολαβή για το βράδυ. 

Χρώμα αλουμινένιου σκελετού και πλαστικού τμημάτων: ΓΚΡΙ

Μέγιστο βάρος χρήστη: 113 kg

Το προϊόν ενδείκνυται όταν:  

 • Η βάδιση ή η στήριξη είναι επώδυνη ή αδύνατη
 • Επεμβάσεις των κάτω άκρων
 • Διάστρεμμα της ποδοκνημικής
 • Κακώσεις του ισχίου και του γόνατος
 • Μυϊκές θλάσεις των κάτω άκρων

Τρόπος Σωστής Μέτρησης: Από το πάτωμα μέχρι τον καρπό

 • Η πατερίτσα αγκώνος είναι βοήθημα βάδισης που χρησιμοποιείται από ασθενείς στους οποίους δεν επιτρέπεται η πλήρης φόρτιση. Οι πατερίτσες μειώνουν την καταπόνηση ορισμένων περιοχών από το βάρος του σώματος με αποτέλεσμα την προστασία της επούλωσης και την επιτάχυνση της ανάρρωσης. Οι βακτηρίες ή πατερίτσες αυξάνουν επίσης την κινητικότητα, την ανεξαρτησία και διευκολύνουν τη βάδιση. Επίσης οι ασθενείς που χρησιμοποιούν βακτηρίες είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν βλάβη σε άλλη περιοχή του σώματος όπως μπορεί να συμβεί όταν ο ασθενής κουτσαίνει. Η βακτηρία αντιβραχίου αποτελείται από το στήριγμα του αγκώνα, τη χειρολαβή και το λαστιχένιο άκρο. Το ύψος της βακτηρίας αντιβραχίου θα πρέπει να ρυθμίζεται. Είναι πολύ σημαντικό το ύψος της βακτηρία να ρυθμίζεται κατάλληλα για να μην δυσκολεύει τον ασθενή.
Βακτηρία αγκώνος STANDARD - WM 201192


Γενικές οδηγίες χρήσης της πατερίτσας αγκώνος

 • Φοράτε επίπεδα και μη ολισθηρά υποδήματα
 • Τα ρούχα σας θα πρέπει να μην παρεμποδίζουν την βάδιση
 • Απομακρύνετε ογκώδη αντικείμενα από το σπίτι που πιθανά παρεμποδίζουν την κίνησή σας
 • Προσέχετε πολύ όταν βαδίζετε σε ολισθηρές ή ανώμαλες επιφάνειες
 • Αναπαύεστε όταν κουράζεστε
 • Μην κουβαλάτε σημαντικό βάρος όταν βαδίζετε. Χρησιμοποιείτε σάκους πλάτης
 • Ελέγχετε και σφίγγετε τους διάφορους κοχλίες
 • Αλλάζετε τα ελαστικά καλύμματα του άκρου της βακτηρίας τακτικά

Άνοδος και κάθοδος σε σκάλες

 • Όταν ανεβαίνετε τη σκάλα προηγείται το καλό κάτω άκρο (το μη προσβεβλημένο), ακολουθούν οι βακτηρίες και έπεται το πάσχον άκρο.
 • Όταν κατεβαίνετε τις σκάλες προηγείται το πάσχον άκρο και οι βακτηρίες και ακολουθεί το υγιές.

Βακτηρία Αγκώνος Χρωματιστή με Σταθερή λαβή Φούξια/Ροζ – 0809781

Βακτηρία Αγκώνος Χρωματιστή με Σταθερή λαβή Φούξια/Ροζ - 0809781

Κωδικός προϊόντος: 0809781

Βακτηρία Αγκώνος Χρωματιστή με Σταθερή λαβή Φούξια/Ροζ – 0809781

 • Εγγύηση: 1 έτος.
 • Στιβαρή κατασκευή.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (A) 96 έως 119 εκ.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (B) 76 έως 95 εκ.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς : 100 κιλά
 • Τιμή ανά τεμάχιο

Βακτηρία Αγκώνος με Ρυθμιζόμενη λαβή – 0806104

Βακτηρία Αγκώνος με Ρυθμιζόμενη λαβή - 0806104

Κωδικός προϊόντος: 0806104

 • Εγγύηση: 1 έτος.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (A) 93 έως 125 εκ.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (B) 75 έως 98 εκ.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (C) 18 έως 27 εκ.
 • Τιμή ανά τεμάχιο

Βακτηρία Αγκώνος Ενισχυμένη με Σταθερή λαβή Μαύρη – 0808467

Βακτηρία Αγκώνος Ενισχυμένη με Σταθερή λαβή Μαύρη - 0808467

Κωδικός προϊόντος: 0808467

 • Εγγύηση: 1 έτος.
 • Στιβαρή κατασκευή.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (A) 87 έως 120 εκ.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος (B) 66 έως 95 εκ.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς : 125 κιλά
 • Τιμή ανά τεμάχιο

Περιπατητήρες

Περιπατητήρας Ενισχυμένος 0808690

Περιπατητήρας Ενισχυμένος 0808690

Κωδικός προϊόντος: 0808690

Το προϊόν περιπατητήρας ενισχυμένος συνοδευέται με 1 έτος εγγύηση.

 • Με σταθερό σκελετό ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά
 • Εσωτερικό πλάτος: 38cm
 • Εσωτερικό βάθος: 40cm
 • Εξωτερικό Πλάτος: 55cm
Κωδικός – Μέγεθος:Πλάτος Βάσης:Πλάτος Χειρολαβών:Ύψος χειρολαβών:Βάρος Χρήστη:
0808690 – Small55 εκ.38 εκ.60 – 68 εκ.100 κιλά 
0808691 – Medium62 εκ.39 εκ.80 – 88 εκ.100 κιλά
0808692 – Large71 εκ.42 εκ.92 – 100 εκ.100 κιλά

Περιπατητήρας Πτυσσόμενος 0809360

Περιπατητήρας Πτυσσόμενος 0809360

Κωδικός προϊόντος: 0809360

Ο πτυσσόμενος περιπατητήρας είναι ένα ελαφρύ βοήθημα βάδισης από ανοδιομένο αλουμίνιο. Το προϊόν είναι πτυσόμενος για εύκολη και γρήγορη αποθήκευση και μεταφορά. Διαθέτει ανατομικές λαβές με μαλακό αφρώδες υλικό.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Πλάτος βάσης; 56 εκ.
 • Πλάτος θέσης: 44,5 εκ
 • Βάθος; 47 εκ.
 • Ύψος:75-94 εκ
 • Βάρος χρήστη : 110 κιλά 

Περιπατητήρας σπαστός βήμα – βήμα 0809396

Περιπατητήρας σπαστός βήμα - βήμα 0809396

Κωδικός προϊόντος: 0809396

Περιπατητήρας σπαστός βήμα-βήμα, με κινούμενους βραχίονες χρησιμοποιείται ώστε να μπορεί ο ασθενής να βαδίζει χωρίς να σηκώνει καθόλου το “Π” από το έδαφος. 

Περιπατητήρας σπαστός βήμα - βήμα 0809396

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Πλάτος βάσης; 54 εκ.
 • Πλάτος θέσης: 46 εκ.
 • Βάθος; 34 εκ.
 • Ύψος: 76-93 εκ
 • Βάρος χρήστη : 100 κιλά 

Περιπατητήρας πτυσσόμενος βαρέως τύπου – 0808526

Περιπατητήρας πτυσσόμενος βαρέως τύπου - 0808526

Κωδικός προϊόντος: 0808526

Εγγύηση ένα έτος.

Με κίνηση βηματισμού στους βραχίονες κατ’επιλογή.

Με πτυσσόμενο σκελετό

Ρυθμιζόμενος καθ’ ύψος 79 – 97 εκ.

Μέγιστο βάρος ασθενούς: 225 κιλά.

Περιπατητήρας Πτυσσόμενος 2 Επιπέδων 0807998

Περιπατητήρας Πτυσσόμενος 2 Επιπέδων 0807998

Κωδικός προϊόντος: 0807998

Πτυσσόμενος Περιπατητήρας με Λαβές 2 Επιπέδων για να βοηθάει τον ασθενή να σηκώνεται εύκολα από την καθιστή θέση. Ο πτυσσόμενος περιπατητήρας με λαβές 2 Επιπέδων συνοδεύεται από εγγύηση 1 έτους. Ρυθμιζόμενος καθ’ ύψος για τις ανάγκες των ασθενών (70-89 εκ.). Με χειρολαβές σε 2 επίπεδα για πιο εύκολη χρήση. 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Εγγύηση: 1 έτος.
 • Με πτυσσόμενο σκελετό.
 • Ρυθμιζόμενος καθ’ ύψος: 70-89 εκ.
 • Με χειρολαβές σε 2 επίπεδα για πιο εύκολη χρήση.
 • Εσωτερικό βάθος: 37 εκ.
 • Εσωτερικό βάθος κάτω λαβής: 46 εκ.
 • Εσωτερικό πλάτος: 44 εκ.
 • Εξωτερικό Πλάτος: 54 εκ.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά

Το προϊόν ενδείκνυται σε: Μετεγχειρητικές καταστάσεις, ορθοπεδικά προβλήματα, νευρολογικά προβλήματα.

Τροχήλατοι Περιπατητήρες – Rollators

Περιπατητήρας Τροχήλατος – Rollator 0809175

Περιπατητήρας Τροχήλατος - Rollator 0809175

Κωδικός προϊόντος: 0809175

O Περιπατητήρας Tροχήλατος Rollator είναι κυλιόμενος με φρένα στις χειρολαβές (πάτημα τον φρένων σε αντίθετη κατεύθυνση ενεργοποιεί την πλήρη ακινητοποίηση των οπίσθιων τροχών), κάθισμα ανακλινόμενο & καλαθάκι. Ο τροχήλατος περιπετητήρας διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός και εκτός του σπιτιού.

Περιπατητήρας για μέγιστο βάρος ασθενούς εως 100 κιλά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Χειρολαβές ρυθμιζόμενες καθ’ ύψος.
 • Πλάτος Καθίσματος: 46cm
 • Ύψος Καθίσματος: 52cm
 • Εξωτερικό Πλάτος: 78cm
 • Συνολικό Ύψος Χειρολαβών: 83-93cm
 • Βάρος: 6kg

Μπαστούνια

Μπαστούνι Πτυσσόμενο Μαύρο 0809246

Μπαστούνι Πτυσσόμενο Μαύρο 0809246

Κωδικός προϊόντος: 0809246

Μονόκλωνο μπαστούνι χρώματος Μαύρο

 • Ρυθμιζόμενο καθ’ύψος: 60-90cm.
 • Μέγιστο βάρος χρήστη: 100 κιλά.

Μπαστούνι Αλουμινίου Σπαστό Μαύρο 0809256

Μπαστούνι Αλουμινίου Σπαστό Μαύρο 0809256

Κωδικός προϊόντος: 0809256

Μπαστούνι Αλουμινίου χρώματος Μάυρο με λουράκι καρπού και τσάντα μεταφοράς διαφανή.

 • Ρυθμιζόμενο καθ’ύψος: 85-95 cm.
 • Μέγιστο βάρος χρήστη: 100 κιλά.

Μπαστούνι τρίποδο – 0807662

Μπαστούνι τρίποδο - 0807662

Κωδικός προϊόντος: 0807662

 • Εγγύηση: 1 έτος.
 • Ρυθμιζόμενου ύψους: 73-96cm
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά

Μπαστούνι 4-ποδο Swan Μεγάλη Βάση 0809667

Μπαστούνι 4-ποδο Swan Μεγάλη Βάση 0809667

Κωδικός προϊόντος: 0809667

Μπαστούνι Τετράποδο με μεγάλη βάση

 • Διαστάσεις Βάσης: 22x30cm.
 • Ρυθμιζόμενου ύψους: 73-97cm.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά

Χρώμα: 

 • Άνω τμήμα Καφέ 
 • Κάτω Τμήμα: Μαύρο

Η ρύθμιση στο ύψος γίνεται με ειδικό κομβίον. Στο τελείωμα του άνω τμήματος υπάρχει δακτύλιος σύσφιξης. 

Μπαστούνι 4-ποδο Ευθύ Μεγάλη Βάση 0806510

Μπαστούνι 4-ποδο Ευθύ Μεγάλη Βάση 0806510

Κωδικός προϊόντος: 0806510

Μπαστούνι Τετράποδο με μεγάλη βάση

 • Διαστάσεις Βάσης: 22,5 x 30cm.
 • Ρυθμιζόμενου ύψους: 69,5 – 91cm.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά

Χρώμα: 

 • Άνω τμήμα Μαύρο
 • Κάτω Τμήμα: Μαύρο

Η ρύθμιση στο ύψος γίνεται με ειδικό κομβίον. Στο τελείωμα του άνω τμήματος υπάρχει δακτύλιος σύσφιξης

Μπαστούνι 4-ποδο Swan Μικρή Βάση 0809361

Μπαστούνι 4-ποδο Swan Μικρή Βάση 0809361

Κωδικός προϊόντος: 0809361

Μπαστούνι Τετράποδο με μικρή βάση

 • Διαστάσεις Βάσης: 20 x 17 cm.
 • Ρυθμιζόμενου ύψους: 73 – 96 cm.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά

Χρώμα: 

 • Άνω τμήμα Καφέ 
 • Κάτω Τμήμα: Μαύρο

Η ρύθμιση στο ύψος γίνεται με ειδικό κομβίον. Στο τελείωμα του άνω τμήματος υπάρχει δακτύλιος σύσφιξης. 

Μπαστούνι 4-ποδο Κωνική βάση 0806529

Μπαστούνι 4-ποδο Κωνική βάση 0806529

Κωδικός προϊόντος: 0806529

Μπαστούνι Τετράποδο με κωνική βάση

 • Διαστάσεις Βάσης: 20 x 17 cm.
 • Ρυθμιζόμενου ύψους: 73 – 96 cm.
 • Μέγιστο βάρος ασθενούς: 100 κιλά

Χρώμα: 

 • Άνω τμήμα Γκρί
 • Κάτω Τμήμα: Γκρί

Η ρύθμιση στο ύψος γίνεται με ειδικό κομβίον. Στο τελείωμα του άνω τμήματος υπάρχει δακτύλιος σύσφιξης.

Μπαστούνι Τετράποδο με μικρή βάση – 09-2-056

Μπαστούνι Τετράποδο με μικρή βάση - 09-2-056

Κωδικός προϊόντος: 09-2-056

Βοήθημα βάδισης για ανθρώπους με κινητική δυσκολία!
To Τετράποδο με μικρή βάση VITA 09-2-056 έχει μεταλλική κατασκευή, ρυθµιζόµενου ύψους µε µπουτόν.

Xαρακτηριστικά:
Ανατοµική πλαστική λαβή σχήµατος Τ.
Αντιολισθητικές τάπες.
Ιδανικό για εσωτερικούς χώρους και σκαλοπάτια.
Χρώµα ασηµί.
Ρύθµιση ύψους από 73 έως 96cm
Mέγιστο βάρος ατόµου 110kg.
Διαστάσεις:
Βάση: 19×17 cm

Μπαστούνι Ρυθμιζόμενο με βάση Stand up & Led φακό 0810207

Μπαστούνι Ρυθμιζόμενο με βάση Stand up & Led φακό 0810207

Κωδικός προϊόντος: 0810207

Το προϊόν Μπαστούνι Ρυθμιζόμενο με Βάση Stand Up και Φακό Led χρώματος: Μαύρο

Μπαστούνι Ρυθμιζόμενο με βάση Stand up & Led φακό 0810207

 • Ρυθμιζόμενο Ύψος: 80 έως 100 εκ.
 • Μέγιστο Βάρος Χρήστη: 100 κιλά
 • Ο Led φακός λειτουργεί με μπαταρίες 2 x AA ( δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία )

Η επίσκεψη και χρήση του kalmedica.com προϋποθέτει την αποδοχή των όρων χρήσης. Τονίζεται ότι το περιεχόμενο του site, προορίζεται αποκλειστικά για ενημέρωση και  πληροφόρηση και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συμβουλές, οδηγίες, διαγνώσεις, ή θεραπείες που προσφέρουν οι επαγγελματίες υγείας.
Η Kalmedica δεν συστήνει συγκεκριμένες εξετάσεις, καταστήματα, μονάδες, επαγγελματίες υγείας, προϊόντα, αλλά συστήνει να ζητάτε πάντοτε τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας για οποιοδήποτε θέμα υγείας

Είναι σημαντικό να μην παραβλέψετε ποτέ ιατρική συμβουλή εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο kalmedica.com  Εάν κάποιος επισκέπτης, ή χρήστης του site βασιστεί σε οποιαδήποτε στοιχεία του περιεχομένου, αυτό γίνεται με δική του αποκλειστική ευθύνη.