Ζώνες Κοιλιακής Υποστήριξης , Κατασκευασμένες από μαλακό ελαστικό & βαμβακερό υλικό. Κλείσιμο με Velcro
Κατάλληλες και για μετεγχειρητική υποστήριξη στην κοιλιακή χώρα

Μετά την καισαρική είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε πόνο στο κοιλιακό τοίχωμα κατά την κίνηση.

Ο πόνος αυτός συνδέεται με τον τραυματισμό των μυών του κοιλιακού τοιχώματος κατά την επέμβαση. Ο τραυματισμός αυτός είναι περιορισμένος.

Όμως ο τραυματισμένος μυς έχει την τάση να συσπάται και η σύσπαση αυτή είναι συχνά επώδυνη. Η σύσπαση αυτή συχνά επιδεινώνεται όσο καθυστερεί η κινητοποίηση και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να σηκωθείτε το συντομότερο δυνατόν από το κρεβάτι.

Οι κοιλιακοί μύες «δουλεύουν» ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνετε.

Συγκεκριμένα η λειτουργία των μυών αυτών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της όρθιας θέση κατά το περπάτημα. Έτσι είναι πιθανό μετά από την καισαρική τομή να αισθάνεστε μία τάση στο κοιλιακό τοίχωμα, δηλαδή ένα «τράβηγμα», όσο περπατάτε. Η τάση αυτή ευτυχώς βελτιώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν χρειάζεται να σας απασχολεί.

Πολλές γυναίκες ανακουφίζονται κατά τη βάδιση, όταν μετά την καισαρική τομή φοράνε μια ελαστική ζώνη στη μέση.

Ζώνη Ομφαλοκήλης

Κωδ. TONUS 0511-01

Ειδική ζώνη ομφαλοκήλης με αφαιρούμενο μαξιλαράκι για την προστασία και συγκράτηση της κήλης

Οδηγίες χρήσης

Μετρήστε γύρω από τη μέση στην περιοχή του ομφαλού

Τοποθετήστε ανοικτή τη ζώνη στο κρεβάτι. Ξαπλώστε έτσι ώστε η ζώνη να είναι στην μέση σας. Τραβήξτε την και τυλίξτε την περιοχή της κοιλιάς

Με το δεξί σας χέρι τραβήξτε την δεξιά πλευρά προς τα πάνω και κλείστε την ζώνη. Πρέπει να νιώθετε τη ζώνη άνετη αλλά και σταθερή. Ισιώστε τη ζώνη όπου χρειάζεται.

Οδηγίες φροντίδας

Πλύνετε στο χέρι με ήπιο σαπούνι σε χλιαρό νερό. Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικά ή μαλακτικά. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε σε σκιερό μέρος.

Ζώνη υποστήριξης του θώρακα για μετεγχειρητική χρήση μετά από θωρακοτομή σε επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς. Διασφαλίζει την απόλυτη σταθεροποίηση και προστασία της τομής στο στέρνο. 

Η επίσκεψη και χρήση του kalmedica.com προϋποθέτει την αποδοχή των όρων χρήσης. Τονίζεται ότι το περιεχόμενο του site, προορίζεται αποκλειστικά για ενημέρωση και  πληροφόρηση και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συμβουλές, οδηγίες, διαγνώσεις, ή θεραπείες που προσφέρουν οι επαγγελματίες υγείας.
Η Kalmedica δεν συστήνει συγκεκριμένες εξετάσεις, καταστήματα, μονάδες, επαγγελματίες υγείας, προϊόντα, αλλά συστήνει να ζητάτε πάντοτε τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας για οποιοδήποτε θέμα υγείας

Είναι σημαντικό να μην παραβλέψετε ποτέ ιατρική συμβουλή εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο kalmedica.com  Εάν κάποιος επισκέπτης, ή χρήστης του site βασιστεί σε οποιαδήποτε στοιχεία του περιεχομένου, αυτό γίνεται με δική του αποκλειστική ευθύνη.