ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η KALMEDICA είναι πρωτοπόρος στην παροχή σύγχρονων λύσεων στο πεδίο της Κοσμητικής Δερματολογίας.

Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους οίκους για να εισαγάγουμε καινοτόμα δερματολογικά προϊόντα στην Ελληνική αγορά

                           PROFESSIONAL PRODUCTS

Toπική θεραπεία για την Πρόληψη & Αντιμετώπιση των ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΜΕΛΑΓΧΡΩΣΕΩΝ από Αιμοσιδηρίνη & Μελανίνη

Το Siderlink® είναι ένα πατενταρισμένο σκεύασμα με βάση το θειογλυκολικό οξύ συγκέντρωσης 20% (2-μερκαπτοξικό οξύ 20%) για την αντιμετώπιση των κηλίδων του δέρματος (πρόσωπο, σώμα, άκρα) που προέρχονται από εναπόθεση σιδήρου (αιμοσιδηρίνη). Το θειογλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται ως παράγοντας αποχρωματισμού των κηλίδων του δέρματος που προέρχονται από εναπόθεση σιδήρου, οι οποίες συνήθως προκαλούνται κατά τη σκληροθεραπεία, την ενδοφλέβια έγχυση ή κατόπιν μετατραυματικών και χειρουργικών επεμβάσεων ή αισθητικών θεραπειών (δερμοαπόξεση, απολέπιση κτλ). Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος οφείλεται στη δυνατότητά του να διαλύει την αιμοσιδηρίνη και να δεσμεύει το ιόν σιδήρου μέσω ενός δραστικού συστατικού (του 2-μερκαπτοξικού οξέος). Το προϊόν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιδερμικές κηλίδες που προέρχονται από εναπόθεση μελανίνης.

Κατηγορία Ιατροτεχνολογικού προϊόντος: Το Siderlink είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν κατηγορίας Ι

Γέλη με βάση το θειογλυκολικό οξύ 20% (2-μερκαπτο-οξικό οξύ 20%) είναι ένα πρωτότυπο σκεύασμα, ειδικά μελετημένο για επαγγελματίες υγείας

Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος συνδέεται με την ικανότητά του να διαλύει τη χρωστική της αιμοσιδηρίνης (σιδήρου) και ταυτόχρονα να σχηματίζει χηλικά σύμπλοκα με τον σίδηρο που απελευθερώνεται. Λόγω της ικανότητας σχηματισμού χηλικών συμπλόκων ακόμη και με άλλα μεταλλικά ιόντα, συμπλεριλαμβανομένου του χαλκού, το σκεύασμα είναι επίσης δραστικό και έναντι των υπερμελαγχρώσεων από εναπόθεση μελανίνης.
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Πρόληψη και αντιμετώπιση των δερματικών υπερμελαγχρώσεων που προέρχονται από εναπόθεση αιμοσιδηρίνης & μελανίνης: – Μετά από θεραπείες των φλεβών (σκληροθεραπεία, λέιζερ, κιρσεκτομή) – Στη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια – Μετά από δερματολογικές επεμβάσεις (δερμοαπόξεση, απολέπιση, κτλ)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:

1) Αφού καθαρίσετε σχολαστικά το δέρμα, με το γαλάκτωμα καθαρισμού Deterlink, εφαρμόστε τη γέλη με βαμβάκι ή μπατονέτα κάνοντας μασάζ στην επιθυμητή περιοχή με τη χρωματική βλάβη για λίγα λεπτά ώστε να διευκολυνθεί η απορρόφηση.

2) Αφήστε το προϊόν να δράσει έως 10 λεπτά το μέγιστο. Eίναι σημαντικό να ελέγχεται εξαρχής η ανοχή του δέρματος στο προϊόν κατά τις πρώτες εφαρμογές, φροντίζοντας να μην γίνεται υπέρβαση των 10 λεπτών, ωστόσο σε ορισμένους ασθενείς το προϊόν μπορεί να παραμείνει έως περίπου 20 λεπτά.

3) Κατόπιν πλύνετε καλά το δέρμα (με ένα βαμβάκι) με το ειδικό σκεύασμα εξουδετέρωσης Neutrolink. Σε περίπτωση αίσθησης έντονου καύσου, εφαρμόστε αμέσως τη λοσιόν εξουδετέρωσης Neutrolink.

4) Οι εφαρμογές επαναλαμβάνονται ανά 10-15 ημέρες και πάντα μέχρι πλήρους κάθαρσης, ωστόσο σε ορισμένους ασθενείς με υπεραντιδραστικότητα, ο χρόνος μεταξύ των εφαρμογών μπορεί να παραταθεί έως τις 3 εβδομάδες. Η διάρκεια της θεραπείας, ανάλογα με την έκταση των υπερμελαγχρώσεων, μπορεί να κυμαίνεται από 2-3 εβδομάδες έως μερικούς μήνες.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε δέρμα με ανοικτές πληγές (αμυχές, εκδορές, εγκαύματα, φλύκταινες), μετά από έκθεση στον ήλιο κατά τη θερινή περίοδο, ή αμέσως μετά από θεραπεία αποτρίχωσης (με κερί).

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Η δερματική χρήση του προϊόντος είναι γενικά καλά ανεκτή, ωστόσο συνιστάται να ελέγχεται η αντιδραστικότητα του δέρματος κατά τις πρώτες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας σύντομους χρόνους εφαρμογής. Σε περίπτωση μη ανεκτικού δέρματος, η χρήση δεν συνιστάται.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Σε ορισμένους ασθενείς μπορεί να προκληθεί μια μη φυσιολογική αντίδραση με ερύθημα και κνησμό, οπότε και αντενδείκνυται η περαιτέρω χρήση του προϊόντος.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και τους βλεννογόνους και σε περίπτωση επαφής αφαιρέστε αμέσως το προϊόν ξεπλένοντας την περιοχή με άφθονο νερό ή με ελαφρώς αλκαλικά διαλύματα (για παράδειγμα διάλυμα διττανθρακικού νατρίου 5%). – Μην καταπίνετε το προϊόν και φυλάσσετέ το μακριά από τα παιδιά. – Κλείνετε καλά τη συσκευασία μετά από κάθε χρήση. – Αποφύγετε την επαφή με τον αέρα (το προϊόν οξειδώνεται εύκολα).

ΔIAΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ: Το προϊόν έχει διάρκεια ζωής 24 μήνες φυλασσόμενο σε συσκευασία που δεν έχει ανοιχθεί. Μετά το άνοιγμα, χρησιμοποιήστε εντός 30 ημερών.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ: Διατηρείτε την ανοιχτή συσκευασία σε ξηρό μέρος και αποφεύγετε την επαφή με τον αέρα.

Παρασκευαστής: Gloria Med Pharma S.r.l., Via A. Diaz, 7, 22017 Menaggio (Como), Ιταλία Μονάδα παραγωγής: Coslab S.r.l.,Via Prati, 73 , 25086 Rezzato (Bs), Ιταλία

Brown Marks after Sclerotherapy

Brown marks or ‘post sclerotherapy hyperpigmentation’ occurs  in about 1-2 % of patients after sclerotherapy.  Biopsy studies have shown that the brown skin discolouration is due to haemosiderin, which is the iron residue from red blood cells. It is thought that when leg veins are injected during sclerotherapy, red blood cells leak from inside the vein into the surrounding skin (extravasation) and then the haemoglobin in the blood cells is broken down into haemosiderin.  As haemosiderin is a brown pigment, deposits appear as a brown discolouration on the skin with the more haemosiderin the darker brown the colour.
In the vast majority of patients who develop staining after sclerotherapy no specific treatment is required and with time the brown discolouration slowly disappears.
In a small number of patients, concerned about the appearance of the staining, we suggest that the most effective treatment option is Siderlink®.  Siderlink® is a patented thiogylcolic acid-based formulation which works by solubilising the haemosidern and bonding the iron ion using a single active ingredient, 2-mercaptoacetic acid.
Sidelink® is for medical use only and depending on the size of the stain can take weeks or months to disappear completely.  Siderlink® is supplied together with Deterlink ,used to clean the skin before the application of Siderlink®, and Neutrolink which is a buffer solution used to wash and neutralise the treated area.

For further information we suggest you read:
POST-SCLEROTHERAPY HYPERPIGMENTATION (Pathophysiology and therapy) by Marcello Izzo 

Ολοκληρωμένη Φροντίδα για τα Βαριά & Κουρασμένα πόδια

Gloria Med S.p.A.

HappyVen ® Soft

Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν με μαλακή υφή σχεδιασμένο για να δίνει μια ευχάριστη αίσθηση ευεξίας και ανακούφισης στα κουρασμένα πόδια. Παρασκευάζεται από δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης: Centella Asiatica, μαύρο βατόμουρο, βιταμίνη PP, έλαιο ρυζιού, Alpha-Bisabolol, βιταμίνη Ε, Menthyl Lactate, που δίνουν στο αποξηραμένο δέρμα των ποδιών άμεση ζωντάνια και απαλότητα


 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ

  • Φλεβική Ανεπάρκεια
  • Οίδημα, αίσθημα βάρους, κόπωση
  • Συμπλήρωμα στη θεραπεία επιφανειακών κηλίδων των ποδιών
  • Μετά από σκληροθεραπεία και θεραπεία με λέιζερ σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.
  • Ειδικά σχεδιασμένο για ξηρό ευαίσθητο και λεπτό δέρμα 

HappyVen® Fresh

Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν που προσφέρει στο δέρμα μια άμεση και ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας, ευεξίας και ανακούφισης των πρησμένων και κουρασμένων ποδιών μετά από μια έντονη μέρα εργασίας, ταξιδιού ή περιβαλλοντικών παραγόντων όπως θερινή ζέστη.

Παρασκευάζεται από δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης:  Melilot, Centella Asiatica, έλαιο από πίτουρο ρυζιού, Alpha-Bisabolol, βιταμίνη Ε, Menthyl Lactate, που δίνουν στο δέρμα των ποδιών σας άμεση αίσθηση φρεσκάδας, άνεσης και ανακούφισης

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ

  • Τοπικό ανοσοενισχυτικό στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος και του μετατραυματικού οιδήματος
  • Φλεβική ανεπάρκεια
  • Οίδημα, αίσθημα βάρους, κόπωση, κράμπες, αίσθημα ζεστασιάς ή κάψιμο, φαγούρα και μυρμήγκιασμα των ποδιών
  • Συμπλήρωμα στη θεραπεία επιφανειακών κηλίδων των ποδιών
  • Ενδείκνυται μετά από σκληροθεραπεία και θεραπεία με λέιζερ

Το HappyVen®μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και πριν φορέσετε τις ελαστικές κάλτσες, καθώς δεν είναι λιπαρό, δεν λεκιάζει και απορροφάται γρήγορα.  Συνιστώνται 2 εφαρμογές την ημέρα, κατά προτίμηση μία το πρωί και μία το βράδυ

image.png

Centella Asiatica Τα φυτικά συστατικά της βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία του αίματος,χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ραγάδων και ενισχύουν την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε. Διαθέτει ήπια αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και αγγειοσυσταλτική δράση. Το φυτό αυτό μπορεί να αναστείλει μια ομάδα ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ταχύτητα που συντίθεται το κολλαγόνο

image.png

Βατόμουρο  Ένα χαρακτηριστικό των βατόμουρων είναι ότι είναι πλούσια σε τανίνες. Σε ενδεχόμενη επαφή τους με το δέρμα, σφίγγουν τους ιστούς, γεγονός  που βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μια άλλη ιδιότητα είναι ότι περιέχουν ανθοκυανίνες που αποτελούν φυσικές χρωστικές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ περιέχουν και φλαβονοειδή που αποδεδειγμένα δρουν αποτελεσματικά στη μικροκυκλοφορία

Βιταμίνη PP (βιταμίνη Β3-νιασίνη) Η βιταμίνη Β3, ή αλλιώς νιασίνη, ενισχύει την πρωτεϊνοσύνθεση για τη βελτίωση του μεταβολισμού του δέρματος. Σαν αποτέλεσμα η βιταμίνη Β3 βελτιώνει την υφή του δέρματος, παρέχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον χρησιμοποιείται ως λευκαντικός  παράγοντας  κατά των πανάδων. Η βιταμίνη Β3 συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία των κηλίδων, επιβραδύνοντας τη μεταφορά της μελανίνης στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Έλαιο ρυζιού  είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Ε και στη σύνθετη ουσία gamma-oryzanol. Η ουσία αυτή θεωρείται πως έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, μεταξύ των οποίων αναφέρεται η ικανότητα να προστατεύει τα λιπίδια της επιδερμίδας από την οξείδωση, να εμποδίζει την εμφάνιση φακίδων και να προστατεύει από την εμφάνιση σκούρων στιγμάτων. Η ουσία gamma-oryzanol διαλύεται στο έλαιο, με αποτέλεσμα να εισχωρεί εύκολα στην επιδερμίδα την οποία θρέφει αλλά και τονώνει (βελτιώνοντας τοπικά την κυκλοφορία του αίματος).

image.png

Alpha-Bisabolol Ενώ η φαρμακευτική χρήση του χαμομηλιού ανάγεται χιλιάδες χρόνια, η βισαβολόλη απομονώθηκε πρόσφατα από το φυτό τον εικοστό αιώνα.  Από τότε, μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι μια εξαιρετικά ευεργετική ένωση – ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης σώματος όπως ενυδατική κρέμα, λοσιόν, αντηλιακό, αντιγηραντική θεραπεία, κρέμα ματιών, καλλυντικά, καθαριστικό προσώπου και κραγιόν. 

Δρα ως αντί-ερεθιστικό, προστατεύοντας το δέρμα από τις καθημερινές βλάβες .Διεγείρει και προωθεί τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος . Βελτιώνει την εμφάνιση του κατεστραμμένου δέρματος ενυδατώνοντας και βοηθώντας στην αποκατάσταση της  ευλυγισίας                                                                              Αποτρέπει σημάδια γήρανσης με αντιοξειδωτικά οφέλη. Μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ερυθήματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία (ηλιακό έγκαυμα). Καταπραΰνει τον ερεθισμό ενεργώντας ως αναλγητικό και χαλαρωτικό

Βιταμίνη Ε Τα οφέλη της βιταμίνης Ε πηγάζουν κυρίως από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, καθώς προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων, άρα και τη γήρανση.                      Επίσης, δρα προληπτικά στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων που έχουν άμεση σχέση με την ηλικία.  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η ιδιότητά της να  προσφέρει ασπίδα προστασίας στις μεμβράνες των κυττάρων. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα οφέλη που προσφέρει η βιταμίνη Ε στον οργανισμό δε σταματούν εδώ. Προλαμβάνει και διαλύει τους θρόμβους, ενώ μειώνει την κόπωση και επιταχύνει την επούλωση των πληγών. 

image.png

Melilot είναι ένα ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Έχει γίνει διάσημο για μια μεγάλη λίστα θεραπευτικών ιδιοτήτων.  Τα θεραπευτικά  χαρακτηριστικά του μελιού τριφυλλιού χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση αρνητικών αλλαγών στην κατάσταση του δέρματος. Στην κοσμετολογία, το  προϊόν της μέλισσας είναι η βάση των μασκών που κατασκευάζονται για διαφορετικούς τύπους δέρματος. Ο μελίλωτος δρα ως μαλακτικό, αρωματικό, σπασμολυτικό, αντιθρομβωτικό και διουρητικό. Στην φαρμακευτική τον χρησιμοποιούν ως διορθωτικό γεύσης και αρωματικό. Είναι τονωτικό των φλεβών γιατί αυξάνει την αντοχή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Εξωτερικά χρησιμοποιείται ως κατάπλασμα σε πληγές, πρηξίματα και σπυριά (καλόγερους).

Η επίσκεψη και χρήση του kalmedica.com προϋποθέτει την αποδοχή των όρων χρήσης. Τονίζεται ότι το περιεχόμενο του site, προορίζεται αποκλειστικά για ενημέρωση και  πληροφόρηση και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συμβουλές, οδηγίες, διαγνώσεις, ή θεραπείες που προσφέρουν οι επαγγελματίες υγείας.
Η Kalmedica δεν συστήνει συγκεκριμένες εξετάσεις, καταστήματα, μονάδες, επαγγελματίες υγείας, προϊόντα, αλλά συστήνει να ζητάτε πάντοτε τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας για οποιοδήποτε θέμα υγείας

Είναι σημαντικό να μην παραβλέψετε ποτέ ιατρική συμβουλή εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο kalmedica.com  Εάν κάποιος επισκέπτης, ή χρήστης του site βασιστεί σε οποιαδήποτε στοιχεία του περιεχομένου, αυτό γίνεται με δική του αποκλειστική ευθύνη.